Tak se vrať domů

Tak se vrať domů

Ah tak
samé lži do srdcí vadnu
tou bezesnou maskou
pod níž se skrýváš
ty ženo křiku a sprosťáren
snad pouhopouhý sen
se mi zdál v zatmění smůly měsíce
ale vždyť mě budíš
když jsem ti vše už zřejmě řekl
proč já vůl nejsem raději kůl v plotě propadlišť
ten tam stojí nečinně holý a zakletý.


Chci být láskou nezrazen
a dál do líp mrzutých jít v básních dál
ať nevidím důvod milovat
nikdy víc
nikdy prosím z přetrhané pamětí.


Zmiz
či zmizím já
intriky jsem si již od tebe vybral
a z tvých úst
ta krev kolem tady pořád teče
ubližuje mi to sypce k slzám života.


Ah tvé vzlykání mrazí
a se mnou to hází kostkami ledu
gamblerství jsi mi vnutila
jako své zbraně ničení.



Muži vždyť ty také nejsi světec
přesto tě nepřestávám milovat
tak se vrať domů
uvařím ti tvou řídkou svíčkovou
abys byl najezen a neklel mě
trebas nebude ještě pozdě
k sobě najít cestu
a důvěrně naslouchat

co myslíš

neprochází tedy láska žaludkem...?
Autor Dejvis, 27.03.2024
Přečteno 60x
Tipy 15
Poslední tipující: enigman, RadekČ, IronDodo, Psavec, cappuccinogirl, jort1, Žluťák, Ophelia81, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

mimo jiné prochází...

28.03.2024 09:07:24 | enigman

opäť ako vždy skvelá

28.03.2024 06:55:40 | IronDodo

No tak ona asi i jooo...a pokud ti nabízí svíčkovou (se šesti), tak to s ní nebude nijak zlý, páč k ní patří i šlehačka...no co je řídký, se dá zahustit... tahle báseň mne přivádí v úžas, bo by mne nikdy nenapadlo, že v souvislosti s láskou budu psát dneska takovejhle koment:-):-):-)**

27.03.2024 11:31:17 | cappuccinogirl

někudy procházet musí

27.03.2024 10:04:48 | jort1

Tvá poezie je lidská a mluví i o bolestech světa.styl velice kvalitní.

27.03.2024 07:20:42 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí