Večerní bouřka

Večerní bouřka

Anotace: ... když je ve vzduchu cítit déšť a vás nenapadne nic lepšího...

                                            

                                         Večerní bouřka

 

Podvečer náhle vodou zavoní,

pohlédnu na nebe, přemýšlím o ní…

A spatřím ji – krok, co krok, přicházet s deštěm,

jak zmáčenou vílu, co netuší ještě,

že kapky jí pozvolna postavu svlékají

nad její krásou i mraky smekají

a pláčou až do konce krátkého bytí;

září  jejích vlasů se duha rozsvítí...

Pak náhle ji sevřu do náručí svého

a ptám se sám sebe, co je na tom zlého,

po polibcích divokých pojednou toužit,

když v dálce pár hromů začíná bouřit…

Autor mravenec, 03.04.2024
Přečteno 78x
Tipy 11
Poslední tipující: Fractura cordis aperta, marekk, Sonador, Fialový metal, cappuccinogirl, James Libustka, Marry31, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí