Měsíční sonáta

Měsíční sonáta

Anotace: ... když pozorujete měsíc...

 

 

                                               Měsíční sonáta

 

Měsíc se na nebi pousmál do D dur,

tma vládu si do rukou dlouhými prsty vzala.

Hlavou plnou bolesti zavířil roj temných můr,

když noc černou róbou se počala strojit do gala.

Závěje hvězd drží se cest- „Každá jen za sebe, prosím!“

Proč myslím jen na tu, jíž obrázky po kapsách vzpomínek nosím?

Pro její chytrost, přehled i krásu?

Proto, že všechno to den za dnem vidím;

na každý večer s ní čekám, jak na svoji spásu

a za vlastní malost se před její tváří vždy stydím…

Jak čas rychle pospíchá, mysl se zadýchá a duše už nevzdychá; vyje.

Snad myslí si bláhově, že obzor se nachově zbarví a hlas její se do vlka skryje.

Jen pár dní se otočí a měsíc zas útočí na hejno mých známých můr.

Tak tlesknu do dlaní – snad, že ten zvuk odhání

a společník hvězd na jedné z těch cest se mračí; do C dur…

Autor mravenec, 12.04.2024
Přečteno 92x
Tipy 15
Poslední tipující: IronDodo, Fractura cordis aperta, Lexi, Tomcat, mkinka, zase já, cappuccinogirl, Žluťák, Sonador
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Měsíc je krásný útvar na obloze

13.04.2024 04:01:24 | mkinka

tak písnička* protože tenhle text si ji zaslouží:)
https://www.youtube.com/watch?v=OJexQli6nbU

13.04.2024 01:00:26 | Sonador

... díky, Kat... vynalézavé...

13.04.2024 01:37:22 | mravenec

No tedy, je skvělá.

13.04.2024 00:45:36 | cappuccinogirl

... no skvělá, to bych nepoužil, ale radost to udělá, ne, že ne... děkuji...

13.04.2024 01:38:24 | mravenec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí