slovo co po nás zůstane

slovo co po nás zůstane

potom cos mi slisovalo srdce
si to u mne ničím
nevyžehlíš
ani kdybys kropilo prkno
kde kalhotky si ještě představují
milostný windsurfing

ale zkus utéct mými póry
jak sůl

ta se také vsákne do podlahy
ještě ji zahladím

a zmizím beze stopy

*

tak mé tělo po vodě si klouže

stanu se ostrovem pro opuštěnou houžev


kde básnířka si myslí že jsem pes
povodí mě svými dychtivými souly

chce abych neštěkal v melodii
a čekal tiše bez

přinesu jí dřívko

to ještě píše

slovy

až se v ní utouží srdce svými sóly

chce znát vesmír

znamení kde já tichý chlapec

kotvím hvězd?

u vodní říše

a hledám přístav pro lásku

než mě proud vezme do jezerních výšek
než nechám u břehu
zelenomodré nebe

co si tam počneš děvče

s bezovou lodičkou na provázku
Autor J's .., 02.05.2024
Přečteno 80x
Tipy 18
Poslední tipující: jort1, narra peregrini, Ophelia81, Iness, Psavec, cappuccinogirl, IronDodo, RadekČ, Žluťák, zdenka, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

velmi krásné, velmi jemné ... *

02.05.2024 19:53:06 | narra peregrini

Bezovou lodičku pustit po vodě...:-)

02.05.2024 14:51:51 | cappuccinogirl

Objemné, citlivé, zvučné, proudící a hluboké v emoční citlivé hladině.

02.05.2024 10:11:42 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí