Princezna a zvíře, nebo ježibaba a princ?

Princezna a zvíře, nebo ježibaba a princ?

Anotace: Malý pokus.. :-)

Ona přítelkyni:
"Sic říkala jsem ti,
že se zamilovat nehodlám.
Musím se však styděti,
jak teď mdlobám podléhám."

On příteli:
"Potkal jsem růži líbeznou,
úsměv její rozjasnil mou tvář,
rukou svou železnou
uchopit chci její zář."

(jakou zář?)

"Tu která podlamuje mi nohy,
tu která vyzařuje z jejích dlouhých vlásků,
já však zvíře ošklivé s rohy,
i tak podstoupím tuto sázku.."

(jakou sázku příteli?)

"Vyznám se té růži,
že láska k ní mě súží,
i kdybych měl zůstat sám,
tak povídám vám,
že risknout to musím.."

Ona přítelkyni:

" To zvíře k nám se blíží,
podívej jak ke mě shlíží,
co teď dělat mám?"

(vyslechni to zvíře s rohy)

On jí:
Musím se Vám k něčemu doznat má paní,
já miluji Vás, jak myslivec pole plné laní.
Vy středem mého srdce jste,
tak mi prosím odpovězte..
Zda vezmete si zvíře,
které prosí ..

Ona jemu:

Ty nemůžes zvířetem býti,
když chceš mé srdce mýti.
Pro mě jsi krásná duše
odpovídám ti velmi suše..
To já tě prosím,
vezmeš si mě?

On jí:
Jistě má líbezná květinko...
Autor Taya, 13.04.2007
Přečteno 260x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi zajímavá forma i obsah...

17.04.2007 22:28:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí