Májové variace

Májové variace

Anotace: .....

Že prý máj je "lásky čas."
Ty však neslyšíš ten hlas,
který zve ku lásce do borového háje.
U tebe hlavní roli hraje
prosperita, úspěch, tvořivost.
Jsi pragmatik. A čert vem romantiku.
Ty nedokážeš jen tak pro radost
vychutnat si krásu okamžiku
tady a teď.

Tvůj máj je obchod, smlouvy, finance,
porady, schůze, nevíš, co je klid.
Zvyšuješ tempo. A jsi bez šance
na chvíli vypnout, zvolnit, zpomalit.

Já nabízím ti jiný máj. Máj plný květů,
ve kterém je krása, básně, cit.
Tak kašli na byznys. A navzdory svým létům
zkus se, prosím, chvíli zastavit.
Autor danav, 30.04.2007
Přečteno 366x
Tipy 1
Poslední tipující: Antares
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Hmmm, začetle jsem se do tvých básní ....jsou zajímavé! Umíš dát moc dobře myšlenky na papír! Díky.

22.06.2007 07:50:00 | Dalimila

Opravdu povedená... :)

03.05.2007 21:26:00 | Čekanka

Ano, já netroufal si o tom psát...

30.04.2007 13:32:00 | Bíša

Moc hezká, má aktuální téma ;)...

30.04.2007 08:27:00 | prostějanek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí