Bolest a člověk

Bolest a člověk

Anotace: co se stane, když si tihle povídají... nevíte? no já vlastně taky ne, ale možná tohle...

B: Vždyť ty nikdy nepláčeš.
Že by jsi se bála,
že se blíží konec
- jak u zdi by si stála
a čekala na výstřel
co věčný dá ti klid
co ošetří rány
- ty přesto dál chceš žít?
Č: Nebudu tě poslouchat
v tvých slovech je jed,
tak otoč se a odejdi,
tak vypadni a hned!
B: Já vím co svírá duše lidí.
Co trápí tebe vím,
co teď jistě nechceš slyšet
já povědět ti smím.
Bojíš se, že přijde konec,
že ztratíš co jsi měla
a víš co je nejhorší?
- že jsi vážně směla
líbat horkou kůži,
slyšet srdce být
a teď trny z růží
budeš v duši mít…
Č: Já to nechci slyšet,
tak už sakra mlč!
B: Jsi slaboch – já to věděl
jen ve stínu se krč!

Vy lidé jste snílci
jste opravdoví blázni
nejste ničím výjimeční
jste do jednoho prázdní.
Č: Nevíš o nás nic,
tak podle čeho soudíš?
Začínám tě podezřívat,
že sáma ve tmě bloudíš.
Tak řekni něco o lásce o víře a vášni
všechno má svůj rub i líc
a tím je život zvláštní.
Já přiznávám mám strach,
že co miluji ztratím
kdyby ne - jsem míň než prach
a tím jsi jen ty – zatím…
Autor zíťa 2, 02.05.2007
Přečteno 418x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

no vidíš a já si zrovna pochlebovala, že právě tohle se mi tam hodí:o)

04.05.2007 14:40:00 | zíťa 2

"by jsi" je prostě špatně i v básničce...

02.05.2007 20:12:00 | Dandysek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí