Duha

Duha

Anotace: Inspirováno duhou ve stavu zamilovanosti.

Dnes byl krásný den
a po zásluze odměněn
tou krásnou duhou na nebi,
jež s city píseň hrála mi.

Hleděl jsem na nebe,
a barvy duhy sledoval
Vzpomínal jsem na tebe
a své svědomí zpytoval:

Modrá jako voda, nebe,
jako barva očí tvých,
jako zvláštní orchideje
i v momentech posledních.

Zelená jak trávy luk,
jak když jsem byl malý kluk,
jako když jsem kráčel polem,
louky, lesy všude kolem.

Žlutá jako když Slunce svítí,
jako krásné luční kvítí,
jako když záře světel bije,
když své city hrdě kryje.

Rudá jako proudy vášní,
jako láva z nitra Země,
jako démoni z pekel strašní,
nemohu tě dostat ze mě!
Autor G30R63, 08.05.2007
Přečteno 485x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

máš krásné básně..:)

29.06.2007 20:07:00 | Dragita

moc hezky napsané:)

08.05.2007 23:11:00 | kakaoo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí