GONDOLIÉR

GONDOLIÉR

Anotace: O cestě za láskou neříkám, že je dobrá opět bez úprav, opět jen tak pro vypsání se (možná už to příště ani nebudu opakovat)

Láska je jen slovo
slyšel jsem ho říkat spoustu mudrců
Bortí se ta moudra
když mi šeptáš tiše nahá:
Já tě chcu!

Jak můžou strážci chrámu
brát lásku sklíčenou
do svých chřtánů?

Schoulela se mi na dlani
do stínu mozolu
Pro lásku patnáct let
řezal jsem gondolu

Jak můžou strážci chrámu
hloubat o lásce každou větou
když sedí zamčení do sebe
a z vousů košíky pletou?

Nastupovat, všichni
kdo nosíte lásku po kapsách!
Vysypte šuplíky
(Schovaná je, přec na dosah)

Když ji nepouštíte
přes den na vzduch
mějte dnes dokořán
Máte veliký dluh

Doveďte slepce na molo
Hluché též převez
moje gondolo

Svrhávat bomby
a pokoušet převrhnout
nabíjet kamením praky
Snaží se mniši zlí
nad mojí gondolou

Nad láskou stáhly se mraky

Láska je jen slovo
slyšel jsem ho říkat spoustu mudrců
Bortí se ta moudra
když mi šeptáš tiše nahá:
Já tě chcu!
Autor journeyman, 09.05.2007
Přečteno 348x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

fiiiha! ta gondola... uplne ji vidim. hmmm... musim si dat pozor, abych te neprechvalila:)

10.05.2007 16:29:00 | grygaruv atelier

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí