Slepé roje

Slepé roje

Anotace: O včelách a květech kolem nich.

V jaru letošním
rozkvétají růže
před úly slepých včel
a zároveň němých
neboť královny zakázaly zpěv.

Ty lásko nic netušíš
o mém nenávratnu
z míst podivných
ve kterých se toulám sám
ač nemusím.

Když půjdeš za mnou ve stopách
stíny marnosti tě obstoupí
a ty poznáš
že jsem to já
kdo v nich rozpuštěný je.

Osuš si slzy
i v duši své
ať nepromarníš květy
co kvetou jenom pro tebe
to kvítí žlutých tařic
které zakryje
srdce v kamenech utichlá.

V ten čas těla naše pokryjí
roje slepých včel
a ponechají ve rtech
pachuť medu
z květů ještě málo rozvitých.
Autor Jan Urban, 16.05.2007
Přečteno 369x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

proč je tak smutná? svou krásou, či snad obsahem?
přesto se mi líbí, i když prohlubuje depresi...

18.05.2007 20:35:00 | Jasmína zatoulaná z hvězd

Krásná báseň.Láska i vyznání s chutí medu a vůní růží ještě nerozvitých.

16.05.2007 12:30:00 | s.e.n

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí