Návštěva u zvířat

Návštěva u zvířat

Anotace: jak už sám název napovídá jedná se o báseň o zvířetech v Zoo :)

V kleci na mě civí lev
je slyšet pouze jeho řev
Král zvířat má velký hlad
proto otáčím se čelem vzad

Kousek dál zahlédl mě tygr
až zvednul se mocný vichr
šelma však lehla na bok
k další ohradě udělám skok

Z výšky vzhlíží stádo žiraf
od Liberce dohlédnou až do Svitav
Svým vysokým krkem naposled pokývá
Pak již zmizí z hlavy pokrývka

Ten pruhovaný koník je snad zebra
jenž od lidí sladkou mrkev vyžebrá
Kopytník co nosívá černobílý šat
u výběhu se musím smát

Na kostelní věži odbíjí zvony
v dálce slyším troubit slony
tři sloni pak svými choboty
vytrubují začátek zvířecí svobody
Autor Petr27, 02.07.2016
Přečteno 547x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí