Měsíce v roce

Měsíce v roce

Anotace: Báseň pojednávací o měsících roku

Rok začne v den lednový
vytvoří nám vždy led nový
V chladném, měsící únoru
chodíme v teplém úboru
vždy na začátku března
příroda teplé slunce pozná
když začne měsíc aprílový
ryby z řeky vyloví
Takhle v půli května
rodí se země dětma
Šestý měsíc je červen
barví se slunci červeň
Ze začátku července
vily víly věnce
V teplý den srpnový
je vedro taky Srbovi
V devátém měsíci září
všem školákům se daří
Vždy když začne říjen
myslivci mají lovem příjem
Přichází k nám listopad
to básník dostane nápad
Vánoční měsíc jest prosinec
básně i roku je konec
Autor Petr27, 17.07.2016
Přečteno 2446x
Tipy 2
Poslední tipující: jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

My to známe podle rodičů....v lednu mnoho ledu bývá, proto se tak měsíc nazývá..v únoru se led již boří, taje do vody se noří..v březnu v lese pučí bříza, nové síly dává míza atd

21.07.2016 13:26:55 | jitka.svobodova

Aha tak to zase neznám díky za tip :)

21.07.2016 16:17:47 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí