Houpací kůň

Houpací kůň

Anotace: Báseň o starém dřevěném koni

Sbírka: Po stopách vesnice

Strýc vyřezal houpacího koně
z lipového dřeva, vonící po dílně
teď vím že byl celý pro mě
dlouho na něm pracoval tvrdě a pilně

Houpy, houpy dopředu a dozadu
houpu se na dřevěném hřbetu
jedu,jedu do pohádkového hradu
vysvobodit krásnou princeznu Alžbětu

Lipové dřevo krásně domem zavoní
aj po těch spousty letech
díky tomu houpajícímu se koni
a o hodných,krásných dětech

Ten kůň, již žádné děti nevozí
v klidu odpočívá v maličkém pokoji
ne , nebojte, žádné nebezpečí mu nehrozí
s přítomností dětí se v klidu spokojí
Autor Petr27, 16.08.2018
Přečteno 523x
Tipy 2
Poslední tipující: Kapka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Houpacího koně
máme na balkoně :-)
děti už se nehoupají
živé koně v lásce mají

04.09.2018 13:00:02 | Kapka

moc pěkné :)

04.09.2018 13:03:16 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí