Lakomá včela

Lakomá včela

Anotace: Báseň o včele co se nechtěla dělit o med

Sbírka: Plamínky čechravy

Letí skrze louku mlsná včela
jež v okvětním plátku zabzučela
nasbírat musí plnou nůši pylu
aby pro královnu zbylo medu
na podnose sní ho k obědu
ani kousek nenechá panu motýlu

Měsíc se topí v černém jezeru
sotva tam vstoupil k večeru
včela letí domů s plnou nůší
královně však nedají ani na lžičku
chudák kapesníčkem otírá si slzičku
jak lakomá byla, už děti tuší
Autor Petr27, 20.04.2019
Přečteno 459x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí