Dešťová píseň

Dešťová píseň

Anotace: Báseň o dešti

Sbírka: Plamínky čechravy

Ptáci létají tak nízko
když pršet zanedlouho bude
déšť je už tak blízko
kapky kanou na stavení chudé

Jak létat dovedou rorýsi ?
připomínající stovky žhnoucích blesků
jenž ke mne byli tak velkorysí
když louka třpytí se v lesku

Déšť se kvapem blíží
Vítr na stráni duje
těžký vzduch ptákům křídla tíží
než mrak toulavé boty obuje

Když sivý mrak blankyt zakalí
vítr zapíská do svých šalmají
jakoby s kapkami zahrály,
deštivou píseň po kraji
Autor Petr27, 26.05.2019
Přečteno 393x
Tipy 5
Poslední tipující: MARKO, Iva Husárková, Kapka, BaZiNgA
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí