Veverka

Veverka

Anotace: baseň o veverce

Sbírka: Plamínky čechravy

To je náhle spěchu
veverka lapá po dechu
nasbírala plnou hrst ořechů

Oříšky schovala v noře
v té útulné komoře
jako doma na dvoře

Ukryla ořechy v doupěti
k němuž jdou děti
jež cestu znají z paměti

Starý je dubový kmen
jako ten včerejší den
tam veverka sní sen

Padala tma kol stromu
ty děti už šly domů
o té veverce nepoví nikomu

Příštího dne,zlaté sluníčko,
s tvářemi, jak rajské jablíčko
pošimralo zrzečce její líčko

Vyklouzla veveruška z pelechu
slunce než pohladí střechu,
veverka zatím nasbírá hrst ořechů
Autor Petr27, 15.06.2019
Přečteno 390x
Tipy 1
Poslední tipující: Ally
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

velmi mile dielko

15.06.2019 19:33:13 | Ally

díky :)

16.06.2019 19:41:27 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí