Za kamny

Za kamny

Anotace: vzpomínka na vesnickou zimu :)

Sbírka: Plamínky čechravy

Když venku zima náramná
schováme se za kamna
před chalupou cinká mráz
zatopit v nich nastal čas
sundáme čepice, šály
ach jak nás krásně hřály

U kamen bude hej
ty žhavý jazýčku hřej
ohýnku,jak jsi hřmotný
když tancuješ u plotny
zima v chalupě vzala roha
venku zdraví modrá obloha

Prchá teplo z kamen
jako láska z těla ven
nám to pranic nevadí
jaro svojí píseň naladí
kamna v zimě slouží
teď však se den dlouží
Autor Petr27, 21.06.2019
Přečteno 343x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí