Střemcha

Střemcha

Anotace: O krásné střemše :)

Sbírka: Plamínky čechravy

Na prosluněné stráni
Kam jsem včera šel
Střemcha se naklání
Pod tíhou bzučících včel

Květy se jí bělají
Jak svatební šat
Kde včěly se slétají
Kolem našich vrat

Střemcha vonící medem
Již vítr hájkem unáší
Upoutá každého svým vzhledem
Když roste u chalupy naší

Nasbíraly celou snůšku
Pylu z bělavého úboru
Mají včely bohatou výslužku
Radostně bzučí ve sboru
Autor Petr27, 04.07.2019
Přečteno 368x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí