U studánky v lese

U studánky v lese

Anotace: Báseň o studánce

Sbírka: Plamínky čechravy

U studánky v lese
zvedá se husté rákosí
zahlédl jsem žíznivé tvorečky,
jak o vodu tam prosí

Ve studánánce voda chybí
jakoby slunko chtělo pít
nemyslelo vůbec na zvěř,
pro sebe chtělo jí mít

Slunce nechá zvířátka žíznit
samo vypije studánku celou
nezbyla v ní ani kapka,
ani pro čmeláka s včelou

U studánky v lese
deštík studánce napít dal
a všem lesním tvorům
na žíznivou strunu hrál
Autor Petr27, 16.07.2019
Přečteno 511x
Tipy 1
Poslední tipující: Amiradi
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí