Zima

Zima

Anotace: Ač léto tak jedná zimní básnička :)

Sbírka: Plamínky čechravy

Už zima se brzy vrátí
louky, pole zesiví od jíní
stromy barevné čepice ztratí
honem schovejte ovoce do síní

Vlaštovka na pozdrav mává
dřív než přijde zima bílá
až nastanou rána mlhavá
vítr od strnišť zprávu posílá

Už vítr k domu navál
sníh běloučký jako husí peří
meluzína za komínem spustí kravál
jenž lomcuje klikou u dveří

Sotva zmizí ve sklepě ovoce
a Mikuláš přijde s nadílkou
co nevidět budou Vánoce
a dům provoní se vanilkou
Autor Petr27, 22.07.2019
Přečteno 517x
Tipy 2
Poslední tipující: Amiradi
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezká :)

23.07.2019 14:16:16 | Amiradi

díky :)

23.07.2019 14:36:58 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí