Kovářská

Kovářská

Anotace: Dětská básnička o kovářském řemeslu

Sbírka: Duhový vínek

Do železa kovář buší
výheň po měchu lační
při úderech trpí uši
tak kovat honem začni

Kovadlina, tuze těžká,
že sám bys nezvedl
kdo kováře zmešká,
kovářskou práci nesvedl

Kovář vzal kladivo,kleště
žárem změkly mu kovy,
jež musí tvarovat ještě,
aby koním ukoval podkovy
Autor Petr27, 02.05.2021
Přečteno 191x
Tipy 7
Poslední tipující: šerý, Psavec, Iva Husárková, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí