Zaječí svátek

Zaječí svátek

Anotace: Dětská báseň inspirovaná Josefem Kožíškem :)

Sbírka: Veršovánky

V našem hlubokém lese,
něco se v něm chystá
každé zvíře něco nese
však je zde tolik místa

Zajíc dnes má svátek,
volá kukačka z buku
liška přinesla salátek
,,Tu máš zaječí kluku"

Veverka nese luční kvítí
myš zas kuličky hrachu
zajíčkovi malá očka svítí
dnes,zbaven je strachu

Myslivcům náhle zvlhl prach
jejich věrní psi ztratili stopy
na svůj svátek, ušatý brach
dá si malou kytičku, do klopy
Autor Petr27, 11.06.2021
Přečteno 204x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková, šerý, Psavec, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí