Svatojánská noc

Svatojánská noc

Anotace: básnička o Svatojánské noci :)

Sbírka: Veršovánky

Jasná noc usíná zemi v objetí
pod bukem kvete zlaté kapradí
z něhož barevní motýli vyletí
o noci Svatojánské, mysl naladí

V ohništi tančí jazýčky plamenů,
jak svatojánské mušky,ladně,tiše
jeskyně jsou plné drahých kamenů,
a za dnešní noci otevírají skrýše

Noc je kouzelná o svatém Janu
devět květin natrhaly dívky chudé
rád za Svatojánské noci vstanu
dobře totiž vím,že krátká bude
Autor Petr27, 24.06.2021
Přečteno 330x
Tipy 11
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka, Frr, Iva Husárková, šerý, Tomcat
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ten tvůj lyrycko-sdílný akcent, mně zkrátka oslovuje*
A je to jedno, zdali v sobě hledám děcko, nebo muže.

25.06.2021 00:03:43 | šerý

Díky za pochvalný komentář :)

25.06.2021 20:30:00 | Petr27

;-)ST

24.06.2021 21:14:28 | Tomcat

moc díky :)

24.06.2021 21:22:24 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí