Zoologická záhrada

Zoologická záhrada

 

 

 

                     ZOOLOGICKÁ ZÁHRADA

 

 

 Na návštevu zoologickej 

 plánuje sa vybrať trieda, 

 učiteľky energickej, 

 len čo príde ďalšia streda.

 

 Deti sa už vopred tešia, 

 nevedia sa dočkať chvíle, 

 učiteľky tíšia, hrešia, 

 buďte, deti, slušné, milé.

 

 Kúpia lístky si zľavou, 

 vpochodujú všetci dnu, 

 ocitnú sa pred ťavou, 

 pristaviť sa pri nej smú.

 

 Mnohé deti prvý raz 

 vidia ťavu naživo, 

 z jej výšky im behá mráz, 

 prikyvujú snaživo.

 

 Prídu k ďalšej ohrade, 

 nájomcami koníky, 

 žriebä s mliekom na brade 

 vyskakuje na pníky.

 

 Kúsok ďalej ovečku 

 ešte v zimnom kožuchu, 

 skrytá v teple pod vlečku, 

 utiahnutá od ruchu.

 

 Čo je to za opachu, 

 na tabuli píšu hroch, 

 ticho detí od strachu 

 prerušilo hlasné kroch.

 

 Aké milé prasiatka, 

 hrajúce sa na slnku, 

 mláďat rovná desiatka, 

 šantia cez deň po vonku.

 

 V zateplenom výbehu 

 predvádza sa koala, 

 prichytená pri behu, 

 ešte sveta neznalá.

 

 V strede stojí čudná búda, 

 vnútri číha veľká zrada, 

 vystrašila žiaka Ruda, 

 len čo zočil v kúte hada.

 

 Aké maxi terárium, 

 vnútri hadov dĺžok hrozných, 

 aj obrovské akvárium 

 plné rybiek farieb rôznych.

 

 Pre deti výlet zážitkom, 

 mnohé zvery spoznali, 

 do budúcna úžitkom, 

 neostanú neznalí.

Autor Peter35, 03.06.2023
Přečteno 143x
Tipy 7
Poslední tipující: mkinka, šerý, Frr, Psavec, Marten
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí