Srdce

Srdce

Anotace: ........

Šlo srdce světem
krokem, ne letem
a hledalo srdce, které mu dá srdce
nechtělo nikdy více, od druhého srdce

srdce šlo srdci v ústrety
však zamotalo se do věty
jež v srdci vyvolalo strach
a pro srdce, to byl krach

začalo bloudit v beznaději
vidělo věci které se dějí
chtělo volat, jen pojď blíž
však nese si sebou svůj vlastní kříž

kříž beznaděje a prázdnoty
nepozbylo v sobě dobroty
i když srdce zapomělo slova jež pravilo
i když srdce bylo, ale nežilo

nežilo, jen zmíralo
za to že jen chtělo
že jen slovu věřilo
málem ho to zabilo

srdce se zmítá a naříká
svoje slzy polyká
zapíjí je hořkostí
jež se mu vpíjí do kostí

hořkost a slzy
neodejdou brzy
však srdce v sobě sílu skrývá
přesto, že bolest neubývá

má v sobě sílu žít
má sílu světem jít
i když nezapomene na srdce
kterému darovalo své srdce

srdce své srdci darovalo
zřejmě to pro srdce bylo málo
že odmítlo srdci ten dar
aby se ze srdcí stal pár

a tak srdce bloudí světem
jde pomalu a ne letem
a hledá druhou polovinu srdce svého
srdce, jež pochopí, že to srdce je jeho
Autor rozinky, 20.05.2007
Přečteno 512x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

protože je to o srdcích, musí to být "na úrovni" a tohle na úrovni je, pro někoho ale laciné, pro někoho zas příliš složité, pro někoho omílání dokolečka, pro někoho má každý verš jiný význam...

23.05.2007 10:46:00 | Aaliyan

je to přeci o srdcích ...

20.05.2007 23:22:00 | rozinky

eh... prijde mi to takova ta lacina poezie... trochu moc presrdcovano

20.05.2007 23:18:00 | synthetic darkness

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí