Ráno

Ráno

Anotace: :)

Rána jsou smutnější než večer,
den se rozevírá, pomalu se vleče.
Pohyby matoucí v kruhu ranních povinností,
které jsou vrozeny civilizovanou společností.
Z vyhřátých peřin do studeného bytu,
kde ticho a ponurost noří se do svitu,
kde smysly jsou otupeny snovým sněním,
vstupuješ do dne od objetí svých peřin.
A v zárubni dveří, co vržou jako struny,
dáváš si snídani, energii chutné vzpruhy,
dolíváš hrníček, tou horkou vonnou kávou,
která s každým hltem, stává se chladnou.
Jsou rána veselá a rána smutná,
někomu to vadí, jinému je to putna,
ale s úsměvem a hudbou jde to líp,
když ti sny rozbije to ostré píp.
Autor Ďábel sám, 26.05.2007
Přečteno 330x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Některá rána se přežívají těžko.a někdy se nedají přežít vůbec

02.06.2007 09:50:00 | Harr

jo, souhlasím, rána se dají přežít jen s čajem, snídaní a hudbou :-)

26.05.2007 23:30:00 | Aleinad

:-)))vyhřátý pelíšek..a pak to.. píp píp..
..někdy je to hrůůůza..jediné pozitivum je káva :-)))

26.05.2007 21:48:00 | isisleo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí