Světlo fontán

Světlo fontán

Anotace: a potměšilé stíny

Stromy, co své potměšilé stíny

schovávají do kopretin

znám.

S citem bláhovým
šumící procházím zemí

kde světlo fontán dodává jas mým tmám
mým světlotmám.

Kolik padlých listů
na oltář prachu
kde odívá se hanbou stín
Na píšťalku známou melodii menuetu

řekněte, stromy, zda-li smím?

Zda-li smím snít
a s citem bláhovým
naslouchat světlům chladivým

v maličké vážce soumraku.

Tam někde, do mraků
klasu fondánové kouzlo

zpívajících fontán.

Tam navždy, v jejich obětí
smět snít, kam vítr vál
kam odvál ten schranitel cest

za nehty uvízla mi lest
těch potměšilých stínů

utrhni, chlapče, kopretinu...
Autor Franti, 27.05.2007
Přečteno 297x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji za Tvé Gloria!Hned si Tě řadím mezi oblíbené a už se těším,jak si počtu,protože teď musím odstavit brambory a rybky,aby se mi to v kuchyni nepřipálilo...
Skvělé metafory!Měj se kezky a piš dál!JT

27.05.2007 11:53:00 | Fátima

Tak to je úžasné!!!

27.05.2007 11:25:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí