Zvedá se vítr

Zvedá se vítr

Anotace: Zvedá se vítr a temnou ulicí utíká malé dítě...

Zvedá se vítr
a chvíli čekáš, než vyjdeš z bytu ven.
Zvedá se vítr
a radši se zastavíš, když slyšíš lidský sten.
Zvedá se vítr
a doufáš, že chlap v taxíku není jeden z nich.
Zvedá se vítr
a čerstvé stopy krve brzy začne skrývat sníh.
Zvedá se vítr
a všude kolem hledí hladoví...
Zvedá se vítr
a jestli dnes zemřeš, nikdo se to nedoví...
Zvedá se vítr
a černý plášť jen zdánlivé je bezpečí.
Zvedá se vítr
a pro dítě osamělé dnes se nebrečí.
Zvedá se vítr
a zvláštní je, že dýcháš ještě.
Zvedá se vítr
a neschovaj tě žádný pláště...
Zvedá se vítr
a někdo z nich už hrob ti kope.
Zvedá se vítr
a ty jsi dítě, myslí slepé...
Zvedá se vítr
a toužíš po skrýši či aspoń zbrani.
Zvedá se vítr
a láska matky sotva chrání.
Zvedá se vítr
a nemáš právo zůstat naživu.
Zvedá se vítr
a oni hledaj potravu.
Zvedá se vítr
a oni stahují se do kruhu.
Zvedá se vítr
a zrak marně zvedáš ku Bohu.
Zvedá se vítr
a jejich drápy už tě pokouší...
Už naposled vidíš vítr,
jak zvedá se v ovzduší...
Autor SusanNortonova, 27.05.2007
Přečteno 374x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to je krásná básnička....líbí se mi tyhle básničky, co mají jednu část každého verše stejnou...

27.05.2007 12:33:00 | Ceraa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí