KOMINÍK V MLZE

KOMINÍK V MLZE

Anotace: před chvílí jsem drandil autem okolí a tohle mě napadlo, kominíka jsem fakt viděl. i mlha byla. tak jsem si vzpomněl na dětství... je to takový minipříběh, proto není pravidelný ani moc rytmizovaný...

Zastavil jsem
dnes ráno v mlze
kominíkovi

Nestopoval

Bylo mi ho líto
že se musí vláčet
pro zlámanou grešli

Sem a tam

Ale vám potáhnou komíny
jedna radost
a to teplo

Ptáci se zvedli
z namoklých větví

Pár kapek objalo
včerejší saze

Vezu teď s sebou
tuplované štěstí
Je černé
a vymete vám komín
za pár korun

Pán v černém kabátě
a štětkou přes rameno
že mi naoplátku
ukáže město z výšky

Je moc pěkný
i když zamračený den
dokonalý ke čtení
žertovných periodik
v teple za oknem

Sepraní lijákem
lezeme na komín
u vašeho domu
Dnes to bude zadarmo
Je přešťastný den
i když utahaný
mlhavým oparem

Ještě musím za švadlenkou
pro pytel knoflíků
kdybyste se neměli
čeho držet
až půjdeme na kafe

a přečtěte nám taky
něco pro zasmání
než seskočíme dolů
na zem

co stačí pro trochu
pitomýho štěstí?
Autor journeyman, 29.05.2007
Přečteno 349x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Máš krásnou duši...myslíš i na knoflíky pro kolemdoucí... Díky :-)

02.06.2007 10:50:00 | Judita

:) tak mě to pohladilo

30.05.2007 15:46:00 | grygaruv atelier

Je v tom jistý potenciál...

29.05.2007 14:09:00 | Who cares a lot

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí