PLAVBA ŽIVOTEM

PLAVBA ŽIVOTEM

Anotace: Moje básničky pro radeost i zamyšlení...

Malé dítě, krásné jak obrázek
to mívá často nespočet otázek...
Některé k zasmání jiné pak k pláči,
když si sám vzpomeneš, že tě čas tlačí.

S věkem pak přibývá rozumu... snad?
u kloučka propuká poznání hlad.
Věříc svým znalostem hrdě se hájí
to ještě netuší, co je "být v háji".

Některé rady k srdci si bere,
rodiče u srdce mile to hřeje.
Těžko však předepsat recept ten jediný,
na život bez šrámu, na život bezchybný.

Někdy je méně naopak více,
každý si musí rozdýchat plíce.
Nelze vždy čelit vrtochu osudu,
někdy se stane, že padnem na hubu.

Bylo to kdysi a bude to stále
život nás sám učí,
jak
proplouvat dále...

o5ja
Autor o5ja, 04.06.2007
Přečteno 362x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí