6.NESMYSL

6.NESMYSL

Anotace: Moje básničky pro radost i zamyšlení...

Každý to zná, každý to snad i zažil,
vše jiný původ mělo, ač všemocně ses snažil.
V myšlenkách předtuchy obavu si tajil,
prvotní úsudek pak potichu spálil.
Opakem smyslu je nesmysl sám,
já taktéž to zažil a nyní přiblížím vám...

Jak ten den začíná zvoněním budíku,
v klidu si vstanu, ač tuším paniku...
Všechno je v poklidu, výtah již vyráží
po chvíli čekání seknul se v podlaží.
Po schodech zdolávám ponurá poschodí,
nadávat po ránu to se však nehodí.
Sotva se z baráku dostanu hravě,
v ruce mám odpadky,"nevoní vábně".
Pytel se propíná pod tíhou odpadu,
ostrý roh jogurtu zhoršil mou náladu.
Jen málo stačilo a byl bych v poklidu,
nyní se věnuji nutnému úklidu.
Kontrola času není mi dopřána,
hodinkám dobře je na křídle piána.
Kolega nejede dneska svým vozem,
tudíž já vyrážím hromadným svozem.
Tázavě hledím na výraz řidiče,
po chvíli pronese:
"dobij si kartu nebo choť do p..."
Zaplatím hotově a tahám smetanu,
v tu ránu vytuším co asi dostanu.
Jak plné prasátko sedám si do vozu,
né že si roztrhnu kapsu u vohozu...
V práci vše proběhlo v největším pořádku,
to víte...
nikde to nejde již zcela bez zmatků.
Tušil jsem problémy, ač nechtěl být smělý,
vykonal práce víc, než by jsme měli...
To se však nedělá, prý je to zrada,
když člověk rozumný vše rychle zvládá.
Poučen odcházím naplněn rozmarem,
projet se přírodou s rodinkou kočárem.
Překrásné počasí nebe jak obrázek,
nač potom přemýšlet nad spoustou otázek?
Vzít s sebou do deště výbavu rozličnou?
Přiznám se, "chvíli jsem přemýšlel"
nad touto otázkou v krásný den zbytečnou...
To by však báseň ta jiný název měla
a my jsme nezmokli v krásný den zcela.
Blížíc se k domovu v pospěchu zmatků,
matně si vzpomenu na nefunkční fabku,
v duchu jen řeknu si "snad je již spravená,"
zkrátit si cestu dost pro mne znamená.
Tak zadním vchodem k domu se vracíme,
na teplou koupel všichni se těšíme.
Myšlenku "co kdyby teplá dnes netekla?"
Zahodím ve chvíli, kdy fabka u dveří jaxi se zasekla.
V tu ránu horko mi bylo skoro jak v sauně,
a doma vážně jsem teplou vodu pouštěl jen marně...
A tak se smyslně nesmyslům směji,
ulehám ke spánku, dobrou noc přeji...

o5ja
Autor o5ja, 04.06.2007
Přečteno 387x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí