Dnešní přátelství

Dnešní přátelství

Anotace: ...

Naše přátelství je jako hradby pevné,
je jisté, je jako láska psa věrné.
Znát je to na každém kroku,
blíže si jsme rok od roku.
Spolu se smějeme, kraviny děláme,
my naše přátelství vzít si nedáme.

Když potřebuju pomoc v boji,
můj přítel kdesi v dálce stojí,
s někým jiným už se směje,
vždyť co by neudělal pro přítele.

Kamarád mi zatím láme kosti,
tvář skřivenou od radosti,
naději a sny drtí nenávisti zuby,
syčící zmije padají mu z huby.
Zbytky optimismu ve mně tříští,
přemýšlí, kdo bude příští.

S úsměvem uteče, dýku mi v ráně nechá,
dalším kamarádům s novou vstříc spěchá.

Když přítel konečně vrátí se:
"Co se tady dělo," diví se.
Ponížení vnitřnosti mi svírá,
přítel se s úsměvem dívá,
jak ze země se sbírám
však hrdost, tu už neposbírám.

Zůstane zašlapána v prachu,
přítel řekne mi brachu
a omylem zašlápne ji ještě hloub.
Pak podívá se pod nohy
dupne na ni podruhý
"promiň, každej může drobnost přehlédnout..."

S úsměvem, jež zahřeje
hodně štěstí popřeje
a že už musí domů jít.
Ještě se však otočí
pozvedne obočí
a nezapomene poprosit.
Jsi přece můj kamarád,
tak mi můžeš cígo dát...?

A já se usměju vřele
vždyť přece není nad přátele...
Autor ringil-suky, 06.06.2007
Přečteno 349x
Tipy 2
Poslední tipující: kejtyyy
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to dnes těžké opravdu,
přítele najít.. věrného,
který popere se za pravdu,
který nenechá tě smutného..

Moc hezké Marťo

09.04.2008 16:01:00 | kejtyyy

Chtěl bych od tebe číst alespoň jedinou pozitivní báseň, ale věřím že ta by tak dobrá nebyla. Třeba se dočkám, ještě jsem nedočetl až na začátek...

11.06.2007 13:54:00 | Flamma

líbily se mi jen některý části, co se týká rýmu
co do obsahu, je to smutný,ale asi to tak občas chodí

06.06.2007 16:49:00 | Trdlo

Máš ty ale divný kamarády... No nic, bude líp :o)

06.06.2007 13:30:00 | Hesiona-Essylt

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí