Mraky

Mraky

Anotace: Mraky ukazují náš život. Od zrození, dospělost až po smrt..... Smrt po které opět přichází nový jasný život.

Na modrém poli
Na srdci bez mraků,
Zmáčené slzami a krví
Šikují se obrazy vojáků.

Slunce jde již spát
Zachumlá se pod mráčky,
Nemusíš se noci bát
Hraj si s rudými vojáčky.

Mají tisíce barev a tvarů
Ráno jako med, večer krví,
Ti vojáčci moji velcí- malý
Vítr je rozbíjí v mlhovinu zmaru.

Jsou doprovodem na cestě
Chrání měsíc i slunce chrabře,
Jsou závojem letní nevěstě
Neboj se a řekni co vidíš - bratře.

Támhle podívej se na vojáků šik
Na modrých polích naděje,
Nikdy neuslyšíš jejich křik
Mlčí stále ať se cokoliv uděje.

Ráno jako život nový
V teplých barvách se šikují,
Nad východním obzorem stojí
Lidé ten pohled milují.
Přes den bílé brnění
Do něhož jsou odění
Nevinnost odráží
Dodávají mi kuráží.
Večer krví hynou.
Umírají!
Jako voda nad námi plynou
Aby ráno opět ožily.
Procitají!
Smrtí nás jen mámily.
Autor Prousan77, 06.06.2007
Přečteno 276x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí