Doba plačtivá

Doba plačtivá

Anotace: úvodní kousek z cyklu inspirovaného jednou intenzivní osobou a jednou intenzivní větou ...

Stále budou se chtít ptát?
zda zrození z rána - trochu do šera
tváře beze tmy, ženou tě do víru
elips marnosti, kruhu významů.

Zda pokradmu skrze okno pozdní světlo
co přichází s otázkou příliš brzo,
než abys znala dne co tě objímá
při soumraku naděje v zlaceném obraze přichází.

zda budeš
zda budeš se ptát dláždění svých let
za chvění neslyšných výkřiků co sebou neseš...
Na čekání, čekání dob plačtivých.
Na hrotu trnu balancování.

Mezi pád a pád, volbou skok
se znova sesbíráš jak poztrácené knoflíky
z nutnosti, zatímco vše čeká v ustrnutí
na hraně očekávání setkání s dcerou ženy
jménem dálka

pro samé mlčení...
Autor GM, 06.06.2007
Přečteno 247x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

souhlas s předchozím příspěvkem, je vynikající

10.03.2008 23:29:00 | drsnosrstej kokršpaněl

Tahle se mi zatím líbila nejvíc :)

11.06.2007 11:56:00 | Cristinne

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí