Denní čaj

Denní čaj

Anotace: Vlastní text k melodii bratří Ebenů - Nikdo to nebere

Obzor už hoří
to jenom slunce vstává
noc v den se noří
a rosou zebe tráva
já toužím po všem
co na svět přináší ráj.
A věcí první je
po ránu zlatistý čaj
a věcí první je
po ránu zlatistý čaj.

A den se láme
už zvony hrdě zvoní
však dobře známe
že letos jako v loni
vítr nám voní
a barvy mění si kraj.
To vždycky vnímám
když piju polední čaj
to vždycky vnímám
když piju polední čaj.

Nebe mě hladí
modří sametovou
čas kolem pádí
z rádia slýchám novou
písničku hrají
a lidi radi ji maj.
Tu vždy si broukám
když dám si o páté čaj
tu vždy si broukám
když dám si o páté čaj

Temnota noční
je zcela perel plná
říkám si spočni
hledím do nekonečna
tam v dáli život
bytosti jiný snad znaj.
To pak si říkám
když vařím večerní čaj
to pak si říkám
když vařím večerní čaj.

Tak vidíš světe
vše se kol čaje točí
tak lidé bděte
nemhuřte přitom oči
pokud vás bolí
že z vás jen hňupy dělaj.
Bijte je holí a
svařte si lahodný čaj
bijte je holí a
svařte si lahodný čaj!
Autor Bamap, 07.06.2007
Přečteno 314x
Tipy 1
Poslední tipující: pejrak
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mrzí mně trošičku užití slova zcela v druhém řádku 4. sloky a ten konec ( to o tom dělání hňupů z lidí ) tomu poklidnému "ději" poměrně hodně škodí.
Ale jinak se mi to líbí, tu písničku mám rád i v originále a dovedu si představit, že by to ebenový bratři zapěli i v této podobě.

07.06.2007 14:18:00 | Radek Holomčík

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí