Vrána

Vrána

Anotace: jitro z ptačí perspektivy...

Vrána

Jsem černá vrána.
Letím vzduchem.
Má křídla nese hustý temný kouř.
A pode mnou spálená zem
se těžce probouzí.

I když se ráno, ještě šerem zakrytá,
(neochotně za závojem ukrytá )
nabízí.

Pod svými křídly mám Zem
co zvolna otáčí snivou tvář do světla.
Pode mnou – mě tak známá Zem
co dlouze léčí své rány od světa.
A oba se pode mnou probouzí v den.

To tahle planeta opouští sen,
vrací se do světa plného cen,
lhaní a daní z přežití…
Autor Dermgen, 23.04.2005
Přečteno 324x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí