Zmítání

Zmítání

Anotace: zmírání?

Zmítám se
v téměř epileptických pohybech
neporozumění.

Rozptyl
světla
přímá rána do sítnice
bez milice
proklínám modré stíny na stínítku
kde zahynuly generace malých much
a Muchovské variace na nástěném kalendáři
mne už nepobuřuje
už dávno ne.

Se svým slunečním tangem sloka-refrén-sloka
občas spadnu dolů
mezi kopretinové hloupnutí Dětí míru
bez plezíru
bez kleriky
zpovídám prázdné lahve pod prahem
lahve prázdné a děravé slunečníky
pod palmou s datlemi pozřít fíky
mně nijak neláká,
stále se zmítám
rozptýlená,
nehotová
polotovar.

Zmítaná nebem
kovaná zemí...
Autor Franti, 12.06.2007
Přečteno 239x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Skláním se, má to sílu!

12.06.2007 20:32:00 | Bíša

Zmítání, zmírání? žádné zívání!

12.06.2007 20:32:00 | fialová

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí