Zrcadlí moje já

Zrcadlí moje já

Zaměním sebe za někoho jiného,
pozoruji vše v zrdcadle,
ve kterém se zrdcadlí moje já.

Bejvávalo to lepší,
ale lepší už to nebude.
Předběhl mne proud rychlých aut
a já zůstala na krajnici stát.

Nedá se porovnat Trabant s tramvají.
I když nedělám dopravní přestupky,
přesto už nemám tu rychlost pohybu.

Pečlivě se zkoumám a docházím k závěru,
že potřebuju promazat zrezivělé závity.

Taky vyžaduji trvalou a pečlivou údržbu.
Jsem jako starý kus plechu,
co potředuje vyklepat
svou fasádu.
Autor devcatko z jetele, 13.06.2007
Přečteno 291x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí