Moje srdiečko

Moje srdiečko

Anotace: Neviem ci som tuto basnicku mala uviest. Moze ju mozno pochopit len mala cast ludi. A to ti ktori vedia ako je to starat sa o postihnute dietatko. Ti vedia kolko take dieta vie dat lasky. Ako vie lubit. Tak vlastne neviem ci ju pochopite.

Spíš.
Ja sedím na schodoch,
počujem tvoj pravideľný dych
a je mi krásne.

Podchvíľou sa zo sna zasmejš.
Ja vtedy rozmýšľam
čo sa ti asi zdá.

Možno vidíš okolo seba lopty.
Ako sa farebne vznášajú
a letia k tebe.

Alebo usmiatu tvár tvojej mami.
Keď ťa berie do náručia,
pobozká a povie, že si jej láska.

Alebo sa ti možno zdá o mne.
A o tom čude, čo ťa šteklilo,
keď sme sedili na hojdačke.
Sadlo si ti na noštek
a ty si sa tak krásne smial.
Keď odletelo, ty si zostal smutný
a ja som chcela tu muchu
privabiť späť,
chcela som zas počuť tvoj smiech.

Ktovie čo sa ti asi zdá?
Chcela by som to ráno počuť
z tvojich úst.
Bol by to malý zázrak.

Vlastne nikdy sa nedozviem
o tvojej prvej láske,
prvom bozku.
Nikdy sa mi tvoja mama neposťažuje,
že fajčíš,
chodíš poza školu.

A vtedy som smutná.
O čo všetko ťa život pripravil?
O čo pripravil nás?

No ja viem,
že deň vyjasníš úsmevom,
objatím,
pohľadkaním.

No teraz spinkáš.
A ja chodím každú chvíľu za tebov
a pozerám ako máš zavreté očká.
Ako sa ti chvejú oblúčiky mihalníc,
ako máš pootvorené ústočká,
ako snívaš.

Ľúbim ťa, moje srdiečko...
Autor Ria, 17.06.2007
Přečteno 309x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

WhiteSkull ale aj tak je to tazke..... ale mas aj v niecom pravdu. vidim svet aj inimi ocami ked som s nim...

19.06.2007 14:17:00 | Ria

...ano o něco si přišla a tvé srdíčko taky ...ale zas si něco dostala a tvé srdíčko taky ...

...píšu srdíčko protože neznám jméno ...

18.06.2007 22:46:00 | WhiteSkull

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí