Čas pro sebevraha

Čas pro sebevraha

Anotace: Zkuste hladět dolů a přemýšlet.

Tik ťak tak čas ubíhá
Prost vzruchů života jen.
Skok, snad tím skončí ta můra ten děsivý sen.
Otoč se a pohlédni zpět.
Utrpením, bolestí nenech se plést.
Rozhlédni se v šíři světa.
Teskně se k zemi blíží Tvá silueta.
Pak děsivá bolest nastává.
Pryč jsou starosti, láska, únava.
Toť Tvůj skutečný konec jest.
Už není možnost vstát otřepat se a znovu kvést.
Konec, né však vykoupení.
Nad Tvou mrtvolou se čerti žení.
Pak přiletí smrtihlav.
Zabalí Tě ve svůj černý háv.
Zůstává však prázdnost okamžiku a nekončící utrpení.
Konec.
Tik ťak v čase věčném nejsi volný jako pták.
Proměníš se v pouhý nicotný prach.
Autor Plato, 18.06.2007
Přečteno 294x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je ovšem podařené :)

19.06.2007 13:58:00 | Cristinne

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí