Hvězdář

Hvězdář

Anotace: Není to odemě,ale od PANA Williama Shakespeara,ale mě se to líbí a proto to sem šoupnu

Já z hvězd své osudy nikdy nečerpal
a přec mám pocit, že jsem hvězdářem,
ne že bych cizí osud předvídal
že neúroda, mor postihne zem,
já nepředvídal hrom či vichřici,
kdy příjdou na svět z šera přístích dnů,
já nepotěším vládce trůnicí
dle znaků, které v nebi zahlédnu.
Já ze tvých očí mám své znalosti,
v těch stálicích já čtu, a ty to víš,
že dařit se má Kráse s Věrností,
jen proměníš-li sebe v plnou spíž.
Jinak ti mohu věštit jediné,
Věrnost i Krása stebou zahyne.
Autor mist, 19.06.2007
Přečteno 291x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí