Hříchů jest 7

Hříchů jest 7

Anotace: ..........takové pokušení přiblížit je.....

ZÁVIST...jako kočka
po špičkách se tu krade
...jdi pryč ty zrádný hade!
Jen srdce nám naplníš
...co hořkosti se vejde
...koho kdy to přejde!

OBŽERSTVÍ.....ta korpulentní dáma,
jiště při hodování nikdy není sama.
Pár přátel....co žejdlíka se nebojí,
jen blázen odmítne a nepojí.

SMYSLNOST....láká,
očko na Tě hází.
Nejlépe,když tajemně se smráká,
nikdo od ní neodchází.
Ovine Tvou mysl,
jak pavučinu jemnou.
Ztrácí se pak všechno,co má smysl,
chceš být s ní.....jen tou jednou.
Mámivá písnička
do ucha Ti zní.
"No tak",volá,"Běž s ní."

LAKOTA.....jako hlodavec si střádá
....kde něco je,tam bádá
....bádá po penězích,
matraci kvůli nim zvedá
....bádá po bohatství,
co nikomu už nedá.
Krčí se tiše,
ta lakotná dáma
...v koutě dýše
...nechce se dělit s náma.

LENOST.....na polštářích z hedvábí
věčně spáti chystáš se
....ne smrt na Tě ještě nečeká,
ale vůně spánku Tě přivábí
.....víčka těžknou pod tíživým snem,
oč je to lepší vyměnit s dnem?!

DOMÝŠLIVOST....oblaka skloňte se,
jinak vroubek u mě vám to přinese.
Skloňte se pod botkou
spanilé to Domýšlivosti,
pod myšlením nestoudnosti.
Sklaňte se....a neračte vstávat
....tu Žárlivost a Domýšlivost bude se vdávat.

HNĚV.....jako rozbouřené moře
....co vlny metá tam a sem.
Jako ty největší hoře,
co zdají se nám jen ošklivým snem.
Zloba pohltit,
tak dokáže nás.
Jen nepustit,
živit
se z nás.
Autor Haydée, 19.06.2007
Přečteno 280x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dobře jsi je popsala...

20.06.2007 00:38:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí