Žij a budeš nasmrtelným

Žij a budeš nasmrtelným

Anotace: ....

"Zas život ukázal mi svou moc.
Proč je tak krutý?
Nevím.
Život nám bere, dává.
Kde začíná a kde končí?
Kde se vzal a kdy zmizí?
Je temný je světlo,
a já se v něm topím.
Nikoho sem se neprosil o život.
Nechci tu být, chci se vrátit.
Vrátit tam odkud jsem přišel."

" O tom ty nerozhoduješ, je to tvůj osud.
Život je dar a ty jej zahazuješ?
Proč? Vždyť je tak krátký."

" Ale mě už život nebaví, nelíbí se mi.
Co z něho, co z něj zbyde.
Nic. Je o ničem."

" Není. Je krásný, žij svůj čas.
Svými činy dojdeš nesmrtelnosti.
Konej a život se ti odmění."

" Odmění? Čím? Smrtí?"

" Ne nekonečným životem.
Životem skrze smrt.
Dalším bytím."

" Ale já nechci, chci zmizet,
přestat existovat. Nebýt"

" Život je čas. Využij ho dobře.
Jiný už nedostaneš."

" Nechtěl jsem ani tento."

" Ale máš ho.
Písek tvého bytí se už sype.
Zrnko dopadá na zrnko, vteřina míjí vteřinu,
žij ten čas s radostí, nežiješ pro vinu."

" Neveršuj, nechci žít,
nic tady pro mě není
a ty to nezměníš."

" Je to tvůj čas,
dělěj si s ním co chceš.
Však vzpoměň na ty,
které tady necháš.
Ublížíš jim? Žij pro ně.
Milují tě, jen otevři oči
a uvidíš. Máš místo v jejich srdci.
Žij a budeš nesmrtelný,
miluj a budeš milován."
Autor Regnator, 20.06.2007
Přečteno 285x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Škoda, že si tohle neuvědomuje trochu více lidí...

27.06.2007 13:05:00 | Miro Sparkus

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí