DEMUT

DEMUT

Anotace: Tato báseň mě napadla když jsem se podívala na fotku zpěváka ze skupiny OOmph!

V kostelní lavici,
usedavě děvče pláče.
Svírajíc krucifix v pravici,
v slzách si tváře máče.

Když svatý muž
k dívce přistoupil,
viděl, že svírá nůž
a výjev jej ohromil.

"Pročpak dítě mé,
v ruce držíš tak zlou zbraň?"
" To ona je dítě stísněné,
pán Bůh mě chraň."

A v tichu síně boží,
jen chrapot smrti zněl.
Tam kde rostlo hloží,
teď svatý muž v hrobu zel.
Autor Rhiana E. Nebresk, 21.06.2007
Přečteno 262x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

škoda že nežijem ve středověku a škoda že zanikla inkvizice

26.06.2007 18:03:00 | .....................

ouu...

22.06.2007 01:38:00 | Najlin

to má styl!

21.06.2007 19:24:00 | Gabrielle Taroka

Proč tak krutá...?

21.06.2007 19:23:00 | Veru

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí