Nechme ptáčata vzlétnout

Nechme ptáčata vzlétnout

Anotace: pády v práci

Mladému ptáčeti
svázali křídla,
nemůže vzlétnout,
jen při zemi se potácí.

Svou energii
rychle ztrácí,
srdce mu bije
na poplach.

Kolik času zbytečně
promrhá,
než pochopí,
že sám překážku
nezdolá?

Bez cizí pomoci
odletět nelze.
Rozvažme mu křídla ,
nechejme ho
nabrat směr.
Ať si letí
na jih - či
na sever.
Ať zkusí zdolat překážky,
nezalekne se velké výšky.

Pády si vyškrkněme
z jídelního lístku.
Jednou se nám všechno
vrátí zpět.
Dobré i zlé.
Jen na nás záleží ,
jakým způsobem
se miska vah
p ř e v á ž í .

Nechejme ptáčata vzlétnout.
Nedělejme jim schválnosti.
Sami jsme taky začínali.
Opakování je matka moudrosti.
Autor devcatko z jetele, 23.06.2007
Přečteno 347x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí