Bouřka

Bouřka

Anotace: ***

Lidské poklesky
Padají na lůzu
Hromy a blesky
Dávají najevo
Bezcennou hrůzu

Sedím na půdě
Z které se kouří
Rozehřáté paprsky
Zchlazené milosrdnou bouří

Pod sklem
Vyztuženým kovovými drápky
Sedím v dobrém i ve zlém
A přes krutě bubnující kapky
Poslouchám…
…bezzvuký hlas vycházejících měsíců
…hlasité skřeky vězňů za elektrickým plotem
…něžné úsměvy šťastlivců
…a tenor blázna s olověným hrotem

Proč vznikl žár
Tam, kde žil chlad?
Teď je tu žďár
A další bytost, co má hlad...

A z pekla dole
Šlehají stále bezcitné plameny
Vzpomínky ujíždí na kole
Přes osudné kameny
Autor JamieJ, 23.06.2007
Přečteno 300x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

myšlenka je do toho vložená dobře, ale báseň při čtení působí rozkouskovaně, chybí jí plynulost, pokud to nebylo účelem tak to není dobré

23.06.2007 15:51:00 | Pavel Kotrba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí