Osminožci

Osminožci

Anotace: ..............

Lezou
po stěnách,
ukrývají
se na vlhkých a
špatně udržovaných
místech, které jsou
zanesené pavučinami.

Jejich těla jsou
pokrytá štětinkami,
mají kusadla,
nimiž si
porcují mrtvé
mouchy,
nebo ty, které uvízly
v jejich pavoučích sítích.

Jsou to osminožci,
pavouci, lezci,
své místo si najdou tam,
kde jim to jejich šplhání dovolí.

Jejich sítě jsou pevné,
pružné a připomínají
stříbřité sítě,
rozvěšují je tam,
kde se jim zamane.

Přinášejí štěstí
v neštěstí, ale i tehdy,
když na ně náhodně narazíte.
Když vymetete z kouta pavučinu,
vymetete tak pavoukovi jeho
domov...
Autor Tomáš Přidal, 23.06.2007
Přečteno 607x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí