hodinový skřet

hodinový skřet

Anotace: Veselá báseň o dětské fantazii.

V starém lomu
šutr skal
zřítil se strop štoly
zřely ji děti
opodál
cestou ze školy

Šutr skal
opodál
střet skřet,zved
a odsouval

Lezly v štolu
střet skřet,zved
padlým kamením
vzduch zapáchal
odsouval
neznámým kořením

Šutr skal
opodál
střet skřet,zved
a odsouval
odsouval a vylézal

Hodiny tam
odsouval
na stěně visely
spustíš-li je
vylézal
počne času zrychlení

Šutr skal
opodál
střet skřet,zved
a odsouval
odsouval a vylézal
vylézal a špehoval

Spustily stroj hodin děti
rázem z dětí byli kmeti
jaro,léto,podzim,zima
z kmetů zbyl jen prach a hlína
stromy před očima rostly
kraje pouští rychle pustly

a nad tím vším
šutr skal
skřet radostí skřekotal!
................................
...náhle kdosi:
"DĚCKA! DOMŮ!"
Ze vsi zavolal.
Autor Pavel Mališ, 25.06.2007
Přečteno 227x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hezké a lehounké :))líbí se mi tvůj styl

11.07.2007 12:30:00 | lennerka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí