Vinen

Vinen

Anotace: ...

Má tvář jako všichni
- oblepená páskou s permanentním šklebem
tíží ho, jako tunové závaží
strhává k zemi a ničí
jednou pozdě večer však potkal ji
usmála se
a modrým fixem nakreslila slzu
ledovou a uklidňující
do ochablé ruky vtiskla
papírek s adresou Poznání
potom se rozplynula
jak peříčko z andělských křídel
v zelenošedém dýmu
upršeného a smutného velkoměsta
Pokud je touha, ona ji zná vlastním jménem!
před vchodem omšelého činžáku
pokleká před malou květinkou
rostoucí z hlíny po rozkopaných dlažebních kostkách
a modlí se k ní
Bože, jak ona je nespoutaná a nepoznamenaná!
a za krátkou chvíli už stoupá výtahem
bok po boku bílých postav v rouškách
zaveden do místnosti
s tisíci hodinami na pěti sterilních zdech
tepajících s jeho srdcem v rytmu celého universa
vysvlečen, uložen na lůžko a roztrhán na kusy
dívá se do stropu a usmívá se
se svou novou tváří
se svou vlastní tváří
totiž bude již brzy pověšen na kříž
s rozsudkem:
Vinen zločinem proti lidskosti
Autor Judak, 28.06.2007
Přečteno 273x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je Shakespeare?

27.08.2007 12:26:00 | Jsem ten kdo jsem

Má tvář jako všichni
- oblepená páskou s permanentním šklebem

vyborny...z toho se zmizam...uzasny..ja placam velkyma slovama,ale ty vobrazy me rusi,sou silny..fakt vyborny dilo

13.08.2007 13:03:00 | veronika

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí