Boj o válku

Boj o válku

Anotace: báseň o tom, že se musíme poprat se životem, aby vůbec nějaký byl.

BOJ O VÁLKU

U sopky sv. Helena
vidím velkou smečku vlků.
Oni štvou jelena,
on má smrtku kolem krku.

Běží,běží jako šíp.
Noha nohu mine.
Jestliže on nezahyne,
bude se mít líp.

Vlci stále štvou a štvou.
Už čekají jejich mláďata,
malá hladová štěńata
a tak vlci zrychlujou.

Tu je velký kańon.
Jelene skočíš či zahyneš.
Dole kostí záhon,
jen atˇ se tam nezaryješ.

Hop a odráží se bezhlavě.
Štěstí jako blech.
Vlkům zmizel zběh.
Vyjí na sebe hádavě.

A tak někdo skončil bez večeře,
jiný není bez jetele.
To stalo se v zemi hor a řek,
potom však někdo ledově řek:
Vezmi svou sílu,
jen rychle běž.
Získej svou víru
a jdi stále vpřed!!!
Autor Dominik Plesr, 29.06.2007
Přečteno 439x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí